Programa Başladıktan Sonra Bölüm Değiştirme Şansım Var Mı?

İşletme fakültesinde seçilen bazı mastır programlarında 1. dönem alınan dersler aynı olduğu için kontenjan müsait olduğu takdirde değişiklik yapılabilmektedir.

Bu Yıl Planlarımda Beklenmedik Değişiklikler Oldu. Başvurumu Dondurma Şansım Var Mı?

Üniversitenin prosedürüne göre değişiklik gösterse de pek çok üniversite başvurusu kabul edilen öğrenciye programını 1 yıl erteleme şansı verir.

GPA Not Ortalamam Çok Düşük Fakat İngiltere’de Mastır Yapmak İstiyorum Ne Yapabilirim?

Eğer not ortalamanız düşük ise öncelikle Pre-Mastır programlarında eğitim görebilir, başarıyla tamamladıktan sonra not ortalamanızı yükseltme ve mastır yapma şansını elde edebilirsiniz. Buna ek olarak bazen not ortalaması düşük olan öğrenciler, iş tecrübeleri ve katılmış oldukları seminer ve sertifika programları sayesinde de kabul alabilir.

 Başvuru Sonuçlarım Ne Zaman Belli Olur?

Başvuru evrakları üniversiteye iletildikten 1 ila 1,5 ay içerisinde sonuçlar belli olur.

 Üniversitenin Kabul Kâğıdını İmzaladığım Takdirde Herhangi Bir Yükümlülük Altına Girmiş Olur Muyum?

Hayır; üniversitenin kabul kâğıdını imzaladığınız takdirde herhangi bir yükümlülük altına girmezsiniz.

Kabul Almazsam Evraklar Okuldan Geri Gönderiliyor Mu?

Başvurulan okuldan kabul gelmediği takdirde evraklar geri gelmez. Ancak portfolio iletilmişse geri talep edilebilir.

 Ben Kendim Başvuramaz Mıyım? Niçin Sizin Aracılığınızla Başvuruyorum?

Tabi ki kendiniz de başvuru yapabilirsiniz, ancak başvurunun takibi, sonuçlanma aşaması ve sonradan yapılması gereken tüm adımlar, yazışmalar için ve ayrıca doğru yönlendirilebilmeniz için deneyimli ve konusunda uzman eğitim danışmanlarımızın bilgilerinden faydalanmanız sizin açınızdan daha avantajlı olacaktır.

Okula Başvurumu Yaptım, Sizden Bu Aşamada Hizmet Alabilir Miyim?

Hangi aşamada olduğunuza bağlı olarak değişir. (Bu tür öğrenciler için öncelikle öğrencinin hangi aşamada olduğunu tespit edip müdahele etme şansımızın olup olmadığını görmemiz gerekmektedir. Çok nadir olsa da geçmişte bu tür öğrencilere hizmet sunulmuştur).

Foundation Türkiye’de Bildiğimiz İngilizce Hazırlık Programı Mıdır?

Foundation programı %60 akademik dersleri, %40 akademik İngilizce derslerini kapsamaktadır. Bu programa dâhil olabilmeniz için İngilizce seviyenizin IELTS’den minimum 5.0 olması beklenir.

İngilterede Foundation okumak için ingilizce seviyesinin ne olması gerekir?

Ingilizcesi yeterli olan ve üniversitenin istediği kriterlere uyan her öğrenci okumak istediği programın Foundation programı varsa Foundation eğitimi alabilir. Foundation programlarına hak kazanabilmesi için öğrencinin IELTS sınavından en az 5.0 almış olması istenmektedir. Bazı üniversitelerde minimum seviye 5,5’dir. Eğer İngilizceniz yeterli değilse, foundation eğitimi öncesi İngilizce dil eğitimi almanız gerekmektedir. Ingilizcesi orta seviyeye yakın olan bir öğrenci için 2-3 aylık bir dil eğitimi yeterli olabilir. Ancak İngilizcesi çok zayıf olan bir öğrencinin akademik 8-9 aylık dil programlarına katılması gerekir.

İngiltere’deki üniversiteler başvuru ücreti talep ederler mi?

Bizim bünyemizde bulunan üniversiteler başvuru ücreti talep etmezler. Ancak Nottingham, Warwick, Oxford gibi bazı üniversiteler başvuru ücreti talep eder.

IELTS’den İstediğim Sonucu Alamadım, Şimdi Ne Olacak?

Okulların bünyesinde yazın katılabileceğiniz Pre-sessional programlar bulunmaktadır. Minimum 5.5 olmak koşuluyla, aldığınız IELTS sonucuna gore 4 ile 8 hafta arasında değişen presessional programlara katılabilirsiniz.

 Vizemi Almamda Yardımcı Oluyor Musunuz?

Evet oluyoruz. Bu hizmet vize konusunda sizi tüm detayları ile bilgilendirmek, başvuru formunu doldurmak, gerekli evrakların eksiksiz tamamlanmasını sağlamak ve randevu almayı kapsamaktadır.

Yeni Mezun Oldum, MBA Yapabilir Miyim?

İngiltere’de üniversiteler öğrencinin minimum 3 yıl orta düzey yönetici olarak iş tecrübesine sahip olmalarını bekler. Yeni mezun olan öğrencilere International Business, Business and Management, Management ya da International Management gibi işletme mastır programları önerilir. MBA ile bu işletme mastır programlarının arasındaki en büyük fark MBA programı tamamen pratik, diğer işletme programları ise hem pratik hem teorik eğitim sistemini kapsamaktadır. Alınan derslerin çoğunun içeriği aynıdır.

Eğitimim Süresince Nerede Kalacağım?

Üniversiteler uluslararası öğrencilere ilk yıllarında üniversite yurtlarında konaklama şansı vermektedir. Zamanında başvuru yapan yüksek lisans öğrencileri mastır programları boyunca ve lisans öğrencileri ilk yılları boyunca konaklama garantisi almaktadır.

Üniversitenin Yurtlarında İnternet Var Mı? Laptopumu Alabilir Miyim?

Üniversite yurtlarının hepsinde sınırsız internet mevcuttur. Eğer öğrenci isterse laptopunu da götürebilir.

 Kalacağım Yurtta Odalar Hakkında Biraz Bilgi Verebilir Misiniz?

Uluslararası öğrencilere üniversite yurtlarında tek kişilik odalar tahsis edilmiştir. İki farklı oda tipi mevcuttur: Tek kişilik tuvalet ve banyosu odaya dâhil olan odalar (ensuite) ve tek kişilik tuvalet, banyosu ve mutfağı ortak kullanılan odalar.

 Kalacağım Yurt Eğitim Göreceğim Binaya Çok Mu Uzak Olur?

Kampüs üniversitesi olan tüm üniversiteler öğrencilerine kampüs içerisinde oda tahsis etmektedir. Kampüs üniversitesi olmayan üniversiteler ise ücretsiz kullanılabilen otobüslerle ring seferleri düzenlemektedir.

Okul Ücretimi Taksitle Ödeme Şansım Var Mı?

Evet. Okul ücretlerine taksitlendirme okulun belirlediği dönem ve miktarlarda yapılmaktadır. Bu her okula göre değişmektedir.

İlk Ödeme İşlemi Ne Zaman Başlayacak?

İlk ödeme üniversiteden kabul alındıktan sonra ve vize işlemlerine başlamadan önce depozito veya ilk taksit ödemesi olarak alınmaktadır. Yapılan depozito ödemesi daha sonra eğitim ücretinden düşülmektedir.

Depozitomu Ödedim Ancak Vize Alamadım. Depozitom Yanar Mı?

Üniversiteden üniversiteye değişiklik gösterse de, eğer vizenizi alamazsanız ancak o durumda depozito ödemesi iade edilebilir. Vize dışında karşılaşılan diğer problemler ya da kendi isteğinizle vazgeçme durumunda ödenen depozito iade edilmez.

Mastır Programı İçin GMAT (The General Mission Analysis Tool) Sınavına Katılmam Gerekli Mi?

İngiltere’de bazı üniversiteler GMAT sınavını (Analitik düşünce yapısını ölçen sınav) ekonomi ve MBA programları için çok yaygın olmamakla beraber istemektedir.

İngilizce Yeterliliğimi Kanıtlayan Sınavlardan Hangisine Girmem Gerekir?

TOEFL ya da IELTS sınavlarından birinden geçerli sonuç almak yeterlidir. Her iki sınav sonucu da kabul edilmektedir.

TOEFL ve IELTS Sınavlarının Geçerlilik Süresi Ne Kadardır?

TOEFL ve IELTS sınavlarının geçerlilik süresi 2 yıldır. 2 yılı aşan her öğrenci belirtilen sınavlara tekrar girmek zorundadır.

 IELTS Sınavını Mı TOEFL Sınavını Mı Almalıyım?

IELTS sınavına giren öğrencilerin daima daha yüksek puan aldığı gözlemlenmiştir. Her iki sınav da 4 bölümden (Konuşma, yazma, anlama, dinleme) oluşmaktadır. IELTS sınavı kâğıt üzerinde ve karşılıklı konuşma bölümlerini kapsarken, TOEFL sınavında tüm işlemler bilgisayarda ve internet üzerinden gerçekleştirilmektedir.

Genel IELTS Sınavına Mı, Akademik IELTS Sınavına Mı Girmeliyim?

Akademik IELTS’e girmeniz tavsiye edilir.

IELTS Sınavına Nasıl Başvurabilirim?

Tüm öğrenciler British Council web sayfasından (http://www.britishcouncil.org/turkey-learning-exams-ielts-home.htm) online başvuru yapmak zorundadır. Son başvuru tarihi, sınav tarihinden 6 hafta öncesini kapsamaktadır.

 IELTS Sınavını Okula İletmenin En Son Tarihi Ne Zamandır?

IELTS’den istenilen sınav sonucunu alabileceğine inanan öğrenciler IELTS sınavına en geç Ağustos ayında girmelidir. İngilizce seviyesinin iyi olmadığını düşünen öğrenciler Ocak ayı itibariyle belli aralıklarla kendilerini test etmek üzere sınava birkaç kez girmelidir. Bu sınavlar sonucunda Haziran ayına kadar sınavdan minimum 5.5 alan öğrenciler arzu ettikleri takdirde üniversitelerin yaz döneminde kendi bünyelerinde sundukları ve 4 ile 8 hafta arasında süren Pre-Sessional English kurslarına katılabilmektedir.

 IELTS Sınavımın Sonucu Ne Kadar Sürede Açıklanır?

IELTS sınav sonucu 14 iş günü sonrasında adresinize postalanmaktadır.

TOEFL Sınavımın Sonucu Ne Kadar Sürede Açıklanır?

TOEFL sınav sonucu 3 hafta içerisinde verilen referans numarasıyla sınav merkezinin web adresinden sonuç öğrenilebilir. Evrağın orijinallinin size postayla ulaşması 6 haftayı bulabilir.

 TOEFL Sınavına Girdim Ancak Elimde Test Sonucum Yok Ne Yapmalıyım?

www.ets.org sitesine girerek, test sonucunun gönderilmesini isteyebilirsiniz.

TOEFL ya da IELTS Sınavına Henüz Girmedim. Yine de Okula Başvurum Yapılabilir Mi?

Üniversiteye başvuru yapıldıktan sonra, okuldan Conditional offer (Şartlı Kabul) alınarak TOEFL ya da IELTS sınavlarının sonuçları daha sonra da okula iletilebilirsiniz.

 Başvuru Yaptığım Her Üniversiteye Orijinal IELTS Sonucunu Göndermeli Miyim?

IELTS sınav sonucunu 1 nüsha olarak kendi posta adresinize isteyebilirsiniz. Başvurular esnasında üniversitelere orijinal evrak gönderilmez, fotokopi ulaştırılır. Orijinal evrak en son aşamada kaydımızı yaptırdığımız üniversiteye teslim edilir. IELTS sınav merkezinden yalnızca 2 orijinal sınav sonucu isteme hakkına sahipsiniz.

İngiltere’deki Bölümler Kaç Yıllıktır?

Genellikle Birleşik Krallık’daki lisans programları üç yıllıktır. Dört veya beş yıllık programlar seçeceğiniz bölüme bağlı olarak bulunabilir.

Hazırlık Kursları İle Yüksek Okul Arasındaki Fark Nedir?

Hazırlık kursu, programın ‘0. yılına’ eşittir ve öğrenciyi sadece lisans programı için hazırlar. Temel veya Hazırlık kursları aynı zamanda “giriş dersleri” olarak da bilinir. Yüksek okul ise iki yıllık tam zamanlı bir programdır. Talep edildiği takdirde bir yıllık tam zamanlı eğitim ile lisans derecesi elde edilebilir.

Ne Zaman Ve Nasıl Başvuru Yapabilirim?

Lisans programları ile ilgili başvurular UCAS (Üniversiteler ve Kolejlere seçme ve yerleştirme kurumu) aracılığı ile program başlamadan bir yıl önce yapılır. Adaylar UCAS başvuru formlarını doldurarak 6 ayrı okula başvurabilir. Başvurular 1 Eylül tarihinde başlar ve 15 Ocak’a kadar bitirilmesi tavsiye edilir. UCAS, gecikmiş başvuruları 30 Haziran’a kadar kabul edebilir. Ancak Oxford, Cambridge, tıp, diş hekimliği ve veterinerlik gibi bölümlere başvuracak adayların en geç 15 Ekim’e kadar başvurularını tamamlamaları gerekir.

Sanat ve Tasarım öğrencileri farklı bir süreç takip ederler.

Sağlık Sigortasına İhtiyacım Var Mı?

Milli Sağlık Hizmetleri çoğu öğrenciyi kapsadığı için sağlık sigortasına ihtiyaç duyulmamaktadır. MSH size ücretsiz ve geri ödemeli tedavi imkânları sağlayacaktır.

Vize Başvurusunda Bankada Ne Kadar Göstermeliyim?

Bankada size ya da ailenize ait göstermeniz gereken nakit miktarını İngiltere’de katılacağınız kursun ücreti + yaşam maliyetinize göre hesaplayabilirsiniz. Yaşam maliyetini hesaplarken kalacağınız kadar süre ile Londra içerisinde bir okula gidiyorsanız ayda £1000 GBP, Londra dışında bir okula gidiyorsanız ayda £800 GBP’yi çarparak yaşam maliyetini bulabilirsiniz.

Mezun Olduktan Sonra United Kingdom’da Çalışabilir Miyim?

6 Nisan 2012 tarihinden itibaren, İngiltere’de eğitim sonrası çalışma vizesi Programı (Tier 1’in altında), yeni başvurulara kapanmış bulunmaktadır. Eğitiminizden sonra İngiltere, İskoçya, Galler veya Kuzey İrlanda’da çalışmayı tercih ederseniz, Tier 2 (Genel) Vizesine başvurmanız gerekmektedir.

Ankara Antlaşmasının (ECAA) (Turkish Business Person) İçeriği Nedir?

Türk Vatandaşlarının sahip olduğu 2 farklı alternatif bulunmaktadır:

  • Türk İşçi Vizesi (Turkish Worker)

İngiltere’de çalışmaya izin veren geçerli vize sahiplerine sağlanan vize türüdür. Bu vizelerden birine sahip olup, en az 12 ay aynı işyerinde çalışanlar, bunu resmi olarak belgeleyebildiği durumunda Türk İşçi vizesi alabilir. Bu vize sayesinde her defasında uzatılmak koşuluyla, 12 ay süreyle aynı işyerinde tam zamanlı çalışabilirsiniz. İlk 3 yıl aynı işyerinde çalışma zorunluluğu vardır ancak 4. yıl aynı iş kolunda olmak üzere, farklı bir işyerinde çalışabilirsiniz. 4. yıldan sonra, işyeri veya işkolu kısıtlaması olmaksızın istenilen işte çalışmak mümkündür.

  • İş Kurma Vizesi (Self Employer)

İngiltere’de kendi adına şahıs firması kurmak isteyen Türk Vatandaşlarına sağlanan vize türüdür. Kuracağınız firma birçok iş dalında olabilir, önemli olan niyetinizde ciddi olmanız ve yapmayı planladığınız işi yapabilecek kapasiteye, gerekli bilgi ve/veya deneyime sahip olmanızdır.

Başvuru sahibine önce 1 yıl, ardından 3 yıllık vize verilir. Bu 4 yıl sonrasında süresiz oturum iznine başvurulabilir. Bu vize sahipleri, vatandaşlık kanununa göre yeterli koşulları sağladığında vatandaşlık başvurusunda da bulunabilir.

 

 

 

Scroll to Top
Scroll to Top