Amerika Aupair Programı Nedir?

Amerikan Hükümeti tarafından yetkilendirilmiş sponsor kurumlar tarafından organize edilen J1 vizesi çatısı altında katılabileceğiniz bir kültürel değişim programıdır.

Amerika Aupair Programına Katılabilir Miyim?

  • 18-27 yaşları arasında
  • En az lise mezunu
  • Günlük konuşmayı yürütebilecek İngilizce seviyesine sahip
  • Ehliyeti olan
  • Sigara kullanmayan
  • Çocukları seven

bir kişiyseniz iseniz yılın istediğiniz günü programımıza kayıt yaptırabilirsiniz.

Programa Erkek Adaylar Da Katılabiliyor Mu?

EVET. Yukarda belirtmiş olduğumuz niteliklere sahip olan tüm adaylar programımıza başvuru yapma hakkına sahiptir.

Programın Kariyerime Ve Sosyal Hayatıma Ne Gibi Katkıları Olacak?

Günümüz gelişen yaşam koşullarında siz de biliyorsunuz ki bu program size;

  • Hiçbir şekilde ev işlerinden sorumlu olmadan sadece çocukların günlük yaşam düzenini sağlayarak,
  • İngilizcenizi birlikte yaşadığınız aile ile sürekli pratik yaparak geliştirmenizin yanı sıra katılacağınız eğitim sertifika programı sayesinde akademik olarak belgelemenizi,
  • Program süresince tanışacağınız onlarca kişi sayesinde çok farklı kültürleri tanımanızı ve Türk kültürümüzü onlara en güzel şekilde tanıtmanızı,
  • Ömrünüzün sonuna kadar hayatınızın bir parçası olmaya devam edecek, Amerikan hükümeti tarafından yetkilendirilmiş sponsor kurumlarca programa uygunluğu onaylanmış Amerikalı bir ailenizin olmasını,
  • Yerel danışmanınız, aileniz ve arkadaşlarınız ile yapacağınız keşiflerde Amerika’nın birçok yerini gezmenizi,
  • Maddi bir sıkıntı çekmeden güzel ve verimli zaman geçirmenizi; anılarınız arasında belki de en unutulamayacaklarını yaşadıklarınızla, çekeceğiniz fotoğraf ve kamera görüntüleriyle ekleyebilmenizi,
  • Hayata çok daha geniş açıdan bakabilmenizi ve birçok farklı kültür hakkında yorum yapabilmenizi sağlayacak,
  • Ayrıca yanında yaşadığınız ailenin evinde size ait mobilyalı bir odanız olacak.

Üstelik tüm bunları gerçek bir parçası olduğunuz güvenli Amerikalı ailenizin sıcak yuvasında deneyimleyebileceksiniz.

Neden Explore?

Sizler bizim için özelsiniz! Bu nedenle kendiniz için en doğru aileyi seçmeniz konusunda size her zaman yardımcı olmaktayız. Yurt Dışı Eğitim & Kariyer ve Kültürel Değişim programlarında 2002’den beri var olan deneyimimizle size, sürekli doğru, güncel, bilinçli ve güler yüzlü danışmanlığımızla oldukça yakınız. İlk bilgi alma anınızdan itibaren, programı başarıyla tamamlayıp Türkiye’ye döndükten sonra bile bize ulaşabilir, size destek olmamızı sağlayabilirsiniz.

Ayrıca programımıza sadece bayanlar değil, erkekler de katılabilmektedir.

Profesyonel Çocuk Bakımı Deneyimim Olmak Zorunda Mı?

Programa katılabilmeniz için profesyonel çocuk bakımı eğitimi almış olmanız zorunlu değildir. Ancak program süresince daha verimli zaman geçirebilmeniz; aile ve çocuklarla uyum içerisinde olabilmeniz için çocukları seviyor ve onlarla zaman geçirmiş olmanız gerekmektedir.

Ayrıca programa katılmaya kesin karar verdiğimiz andan itibaren size vaktiniz olduğu sürece Çocuk Esirgeme Kurumlarını ziyaret etmenizi önermekteyiz.

Buna ek olarak 2 yaşın altında çocuklarla 200 saat profesyonel çocuk bakım deneyimi olan ve eğitim almış adaylar deneyimli Aupair statüsünde ek imkânlardan yararlanabilirler.

Profesyonel Bebek Bakıcılarına Neler Sağlanmaktadır?

Akademik anlamda çocuk bakımı eğitimi almış ve en az 200 saat 2 yaş altı bebeklere bakmış; Aupair programı süresince 2 yaş altı bebeklerle ilgilenmek isteyen Aupair adaylarının haftalık cep harçlığı daha fazladır.

Nasıl Bir Ailenin Yanında Kalacağım?

Amerika’da her aile yanına Aupair alma hakkına sahip değildir. Aupair programına dahil olmak isteyen aileler Amerikan hükümeti tarafından yetkilendirilmiş sponsor kurumlara bu taleplerini ilettikten ve bu ailelerin maddi & manevi, kültürel olarak güvenilirliği onaylandıktan sonra programa dahil olabilir.

Ailemi Kendim Seçebilecek Miyim?

Dosyanız işleme alındıktan sonra aileler size email ve telefon aracılığıyla ulaşıp detaylı görüşmeye başlayacaktır. Bu süreçte aileler sizi tanımaya çalışırken kendileri hakkında da; yaşadıkları bölge, meslekleri, çocuk sayıları, çocuk yaşları, size aile olarak sunabilecekleri, sizden Aupair olarak beklentileri, sosyal faaliyetleri, daha önce Aupairleri oldu ise deneyimleri gibi bilgiler vermektedir. Sizinle iletişime geçen aileler arasından seçim yapmak için deneyimli ve bilinçli Explore Yurt Dışı Eğitim & Kariyer danışmanlarından öneriler alabilirsiniz.

Program Süresince Amerikalı Aileme Karşı Sorumluluklarım Neler Olacak?

Yanında yaşadığınız ailenizi büyük kızları olarak kardeşlerinize haftada en fazla 45 saat bakmanız istenecek. Bu sürede çocukların günlük yaşam düzeni, sabah uyanıp okula hazırlanmaları, oyun saatleri, odalarının tertibi ve sosyal faaliyetlerinden sorumlu olacaksınız.

Program Süresince Kendimi Akademik Olarak Hangi Alanlarda Geliştirebilirim?

Aupair olarak boş zamanlarınızda Amerikan Kültürü ile ilgili eğitim sertifika programına katılmanız ve bu programı tamamlayıp sertifikanızı almanız gerekmektedir.

Ehliyetim Olmak Zorunda Mı?

Amerika’da toplu taşıma araçları gelişmediği; araba ve benzin oldukça uygun maliyetlerde olduğu için daha çok yeri keşfedebilmeniz, gerekli olduğu durumlarda çocukları okullarına götürebilmeniz, katıldığınız eğitim sertifika programlarına rahat ulaşabilmeniz için Aupair programında ehliyet olması gereken en önemli unsurlardan biridir.

Sosyal Çevremi Nasıl Edinebileceğim?

İyi günde ve kötü günde yanınızda olacak; sizinle aynı bölgede yaşayan ve 24 saat ulaşabileceğiniz yerel danışmanınızın ayda bir kez bölgenizde yaşayan diğer Aupairlerin de katılımını sağlayarak düzenleyeceği toplantılara katılmanız sonucu hem birçok Aupair ile tanışma fırsatına sahip olabilecek hem de onların gittikleri kurslar, günlük yaşantıları, alışveriş yaptıkları ya da sosyal olarak gittikleri yerler hakkında fikir edinebileceksiniz.

Aileden Alacağım Bir Gelirim Olacak Mı? Katılacağım Eğitim Sertifika Programı Masraflarımı Karşılayabilecek Miyim?

Ailenizin uluslar arası kızı olarak kişisel masraflarınızı karşılayabileceğiniz cep harçlığınıza (Haftalık 195,75USD) ek olarak eğitim masraflarınızın da büyük bir kısmı için yeterli olabilecek eğitim katkı payınız da (Senelik 500 USD) yine Amerikalı aileniz tarafından karşılanacaktır.

Program Süresi Ne Kadardır Ve Hangi Tarihlerde Başvurabilirim?

En az bir yıl süreli katılabileceğiniz Aupair programınızı siz ve yanında yaşadığınız aileniz istediği sürece 18 ya da 24 aya kadar uzatabilirsiniz. Buna ek olarak J1 vizesinin özelliği sayesinde 30 gün turist olarak Amerika içinde gezebilirsiniz.

Programa yılın her günü kayıt yaptırabilirsiniz.

Program Katılım Ücreti Ne Kadardır Ve Neler Dâhildir?

Program katılım ücretine; 

  • Sürekli güler yüzlü ve bilinçli Explore danışmanlığı,
  • İstanbul’dan ailenizin bulunduğu şehre ulaşım biletiniz,
  • Programınızı başarı ile tamamlamanız ardından İstanbul’a dönüş biletiniz,
  • Aupair olduğunuz sürece sağlık sigortanız,
  • Sizi aileler tanıtacak dosyanızın en doğru ve sizi ifade edecek niteliklerde hazırlanması ve işleme alınması,
  • Aile eşleşme sürenizce tavsiyelerimiz,
  • Aile eşleşmeniz sonrasında vize danışmanlığı,
  • Gidiş öncesi Türkçe yazılı ve sözlü oryantasyonumuz,
  • Amerika’da sürekli ulaşabileceğiniz yerel danışman hizmetimiz dâhildir ve bunlar için ek bir ödeme yapmazsınız.

Ek Masraflarınız Neler Olacak?

  • Uluslararası kimlik belgeniz olan pasaport çıkartma harcı,
  • Amerikan Konsolosluğu vize harcı,
  • SEVIS harcı,
  • Cep harçlığınız

Kendiniz için en doğru programı seçebilmeniz ve programın size sunabileceği imkânları sonuna kadar değerlendirebilmeniz için sizlere her zaman ofislerimizde bekliyor olacağız.

Scroll to Top
Scroll to Top