Dünya’nın En İyi Üniversiteleri Sıralamasında İlk 100 İçinde Olan Viyana Üniversitesinde Okuma İmkanı!…

  • Üniversitelerin devlet tarafından destekleniyor olması sayesinde oldukça uygun bir bütçe ile kaliteli ve prestijli eğitim alabilirsiniz.

Viyana Üniversitesi eğitimi dönemlik 750 Euro’dur ve lisans eğitimi (Bakkalaureatsstudium) 3 yıl, yüksek lisans eğitimi (Magisterstudium) 2 yıl sürer.

  • Almanca bilmiyor olmanız hiç sorun değil

Avusturya´da lisans veya yüksek lisans eğitimi almak isteyen öğrenciler için almanca dil bilgisi ile ilgili bir mecburiyet yoktur. Öğrenim amacıyla gelen öğrencilerin % 95’i Almanca bilmeden gelir ve üniversite kayıtları yapıldıktan sonra öğrenciler üniversitenin yönlendirmiş olduğu dil kurslarında okul tarafından belirtilen süre içerisinde Almanca öğrenir. Vize alabilmek için Almanca gerekliliği de öğrenciler arasında yanlış bir kanıdır. Vize onayınızda Almanca dil bilginiz önemli bir kriter değildir.

Viyana Üniversitesinde ve Teknik Üniversitede bazı dersler isteğe bağlı olarak İngilizce verilebilmektedir. Özellikle yüksek lisanslarda İngilizce eğitim daha sık görülmektedir.

Almanca dil seviyeniz üniversite eğitimi için yeterli değil ise okulların yönlendirmesiyle katılabileceğiniz Almanca dil eğitim maliyetleri:

Orient – 3,5 ay sürelidir ve Mart ayı itibari ile program başlar. Eğitim açısından en düşük seviyeli programdır. VWU 3,5 ay sürelidir ve sözel ağırlıklı bölümlerde eğitim alacakların katılması önerilir.

Wihok 3,5 ay sürelidir ve teknik ağırlıklı bölümlerde eğitim alacakların katılması önerilir.

  • Dünyanın en yaygın dillerinden olan Almancayı ana diliniz kadar iyi konuşabileceksiniz

Avusturya’da dil eğitimi Almancadır ve dünyada en çok konuşulan diller arasında yer alır. 38 ülkede yaklaşık 120 milyon kişinin konuştuğu Almanca dilini biliyor olmanız meslek hayatınızda çok yararlı olacaktır.

  • Lisans eğitiminde hangi bölümü okumak istiyorsanız Türkiye’de özel ya da devlet üniversitesi fark etmeksizin yerleştiğinize dair belgenizi sunmanız Avusturya’da okumanız için yeterli.

Avusturya’da eğitim alacağınız bölüm Türkiye’de kazandığınız bölümün aynısı ya da benzer bir bölüm olmak durumundadır. Kazandığınız üniversite özel, vakıf (Kıbrıs Üniversiteleri de dâhil) veya devlet üniversitesi olabilir. Kazandığınız bölüm 2 senelik MYO ya da açık öğretim olmadığı sürece üniversite yerleştirme sınavında aldığınız puanın hiç önemi yoktur.

Scroll to Top
Scroll to Top